Over mij

Wie ben ik

Ik ben Laurence Schins, geboren in 1985, en de eigenaresse van BinnensteBuiten Tilburg. Bij BinnensteBuiten Tilburg komen mijn passies samen: dieren, zorg voor mensen en kunnen werken als zelfstandig professional.

Als klein meisje wilde ik altijd al in de zorg werken, eerst als dierenarts, later als psycholoog. In 2004 ging ik met veel plezier psychologie studeren in Tilburg. De studie was na het eerste jaar niets voor mij (teveel lezen, te weinig werken met mensen) maar in Tilburg ben ik blijven plakken. In 2006 rolde ik de zorg in toen ik voor mijn opleiding hbo-pedagogiek stage mocht gaan lopen. Ik kwam terecht in de gehandicaptenzorg, waar ik lang met veel plezier gewerkt heb binnen verschillende doelgroepen (oud, jong, met verschillende ontwikkelingsniveau’s en zorgvragen, op woongroepen en dagbesteding). Omdat ik iemand ben die graag bezig blijft, heb ik in die periode ook een opleiding tot sportmasseur gedaan, daar mijn eigen bedrijf in gehad, en de opleiding hbo-verpleegkunde afgerond. Bij verpleegkunde was het alsof ik thuiskwam.

Mijn hart wordt blij van het mee mogen lopen met mensen terwijl ze ziek zijn, herstellen, of juist gaan leren leven met hun ziekte. Daarnaast zijn er oneindige leermogelijkheden, want verpleegkunde is enorm divers. Vervolgens ben ik in de psychiatrie gaan werken, en kon ik vrij snel de opleiding tot verpleegkundig specialist ggz gaan doen. Zodat ik mensen met psychische klachten mocht gaan behandelen als zelfstandig bevoegd behandelaar. Ben ik toch nog geworden wat ik altijd wilde worden als ik later groot was!

Wat is een verpleegkundig specialist?

Als verpleegkundig specialist ggz ben ik zelfstandig bevoegd (regie)behandelaar binnen de ggz. Ik mag de (eind)verantwoordelijkheid voor behandelingen binnen de basis ggz dragen, en geef op holistische wijze invulling aan deze behandeling vanuit psychologisch, medisch en verpleegkundig perspectief. In de praktijk betekent dat, dat ik naar jou kijk als geheel (psychisch, lichamelijk en de situatie waarin je zit). We hebben gesprekken en doen vaak ervaringsgerichte oefeningen. Indien nodig mag ik ook medicatie mag voorschrijven voor de behandeling van psychische klachten. Als verpleegkundig specialist richt ik me niet alleen op het zoveel mogelijk verminderen van klachten, maar ook op het leren leven met (de gevolgen van) de aandoening die je hebt.

De dieren

Bij de behandeling van psychische klachten worden dieren, natuur, ervaringsgerichte elementen en traditionele behandelvormen geïntegreerd tot een bij jou passend geheel. Ik heb een aantal dieren die ik kan inzetten om behandelingen te ondersteunen. Ik maak gebruik van honden en van ezels. Honden zijn erg gericht op mensen. Ze maken onbevooroordeeld contact en zijn altijd in het hier en nu. Ezels zijn kudde- en vluchtdieren en vanuit die achtergrond nog meer gericht op de ander. Ook zij reageren vanuit het hier en nu.

  • Do is mijn eigen hond. Ze is een zesjarige zwarte labrador retriever. Zij heeft mij laten zien hoe invloedrijk het contact tussen mens en dier kan zijn. Ze is zo indirect de aanstichter van BinnensteBuiten Tilburg. Daarnaast houdt ze van spelen, samen taakjes doen, wandelen, snuffelen, lekker eten en slapen.
  • Nina en Brunotti zijn twee (kleine) ezels. Zij zijn van Joep en Cecile Voogt, bij wie ik op het terrein mijn praktijk heb. Behandeling ondersteund door de ezels vindt plaats op hun eigen weide.